Obertraun


Menej známa dedinka na brehu Halštatského jazera - OBERTRAUN.  Je domovom  všetkých freeriderov a športových nadšencov. Keď napadne sneh táto dedina sa mení sa na dedinku duchov a  všetkých nájdete hore na Krippensteine hľadajúcich miesta, kde môžu zanechať svoju stopu ako prvý. Ak ste freerider tak toto stredisko je to najlepšie čo vám Rakúsko môže ponúknuť, ale nezabúdajte si dávať pozor a keď to tam nepoznáte zaplaťe si radšej vodcov a oni vám to tam ukážu. Je to lacnejšie ako keby mala ísť pre vás helikoptéra a tú sme tam videli skoro každý deň :)
V tomto stredisku nájdete skôr penzióny typu B&B (bed&breakfast) ako luxusné hotely, veď freeriderom veľa netreba a Japonci sa prispôsobia :). V ďalšom príspevku vám ponúknem recenziu na  tento čarovných penzión, ale bohužiaľ už do neho nebudeme chodiť lebo domáce zvieratá tam nemôžu:( Výhodná poloha tejto dedinky je aj preto, že len 5 km od nej sa nachádza známe mesto Hallstat, ktoré asi všetci poznáte, alebo malebné fotky z tejto dedinky ste už určite niekde videli. (Vedeli ste že v Japonsku majú presne takú istú???). A v porovnaní z Hallstatom tu nájdete podstatne lacnejšie ubytovanie. Do Hallstatu sa dostanete autobusom, vlakom a loďou alebo je to aj pekná prechádzka, keď vyjde pekné počasie. 
V Obertraune by ste darmo hľadali nejaké kaviarne alebo niečo podobne sú tu 2 reštaurácie z toho jedna je v Obertraun rezorte a jedna pizzeria, ktorá teraz zmenila majiteľov a nie je to čo to bývalo, ale dajú sa tam zahrať kolky (trocha zábavy na večer, keď ešte nie ste úplne unavený z kopcov. Tak keď sa chcete dobre najesť vyberte sa radšej do jednej z reštaurácií. 
Veľkou výhodou tejto oblasti je, že sa sem môžete vybrať aj v lete aj v zime vždy sa tu niečo nájde čo by ste mohli robiť, ale ide prevažne o športové aktivity. Čiže všetkým lyžiarom, freeriderom, bicyklistom, turistom toto stredisko vrelo odporúčam. Veď keby tu nebolo dobre nevracali by sme sa sem už tretí rok:)
A teraz už pripájam pár fotiek z našich prechádzok s Tadeášom po Obertraune. Tento rok sa vydarilo počasie a prišla pravá zima. Minulý rok o takomto čase tam nebol vôbec sneh :)
NKS














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára