Rovijn - malé Taliansko na chorvátskom pobreží

Kedysi rybárksky ostrov dnes turistické centrum, v ktorom sa spájajú dve kulrúry a to chorvátska a talianska. Rovijn vďaka svojej architektúre a spájania týchto dvoch kultúr patrí k najmalebnejším mestám na Istrii, ale podľa mňa aj na celom jadranskom pobreží. Rovijn bol pôvodne ostrovom, ale v 18. storočí bol spojený s pevninou násypom a odvtedy je už súčasťou poloostrova. 




Prechádzky po meste sú nadherné, všade samé malé uličky a malebné pohľady z prístavu na scenériu historického mesta máte sa načo tešiť :) Stred malebného mesta tvorí kostol sv. Eufemie na vrchu kopca. Dnes je už sprístupnená aj zvonica z kadiaľ budete mať Rovijn celý ako na dlani. ( výstup do zvonice je trochu náročnejší, úzke drevené stupienky odporúčam tenisky namiesto šlapiek :))






Prechádzky po uličkách Rovijnu sú naozaj prekrásne, vedˇposúdťe sami :)  V uličkách nájdete malé kaviarne, obchodíky a reštaurácie s tou najlepšou ponukou čerstvých rýb a morských plodov - veď predsa sme len v Chorvátsku a zatiaľ  z mojich cestovateľských skúseností môžem zhodnotiť, že najlepšie ryby a morské plody som jedla práve v Chorvátsku :)






A na záver pripájam poslednú fotografiu a všetci pochopíte prečo každí hovorí, že je to malebné mesto  :) 


NKS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára